‘Nora, jij bent de kers op de taart’

‘Ik zal even iets over de taart vertellen’, zegt Nora. Het is half elf en wij, de redactie van webwinkelweblog.nl, zijn op bezoek bij Vergelijk.nl om over de pas geïntroduceerde blijmakers te praten. Nora is één van hen en heeft net twee borden op tafel gezet. Wij zijn koffie zonder koekje gewend en dus onder de indruk van wat ons zojuist is voorgeschoteld. Nora heeft duidelijk veel tijd gestoken in de presentatie van de borden. Ter ere van wat worden wij zo verwend? Dat kan Nora haarfijn uitleggen.

Bananenpalmboom happy-pie1

Ze wijst naar het palmboompje op ons bord: een stukje banaan als stam met sinaasappelpartjes als bladeren. ‘Deze  palmboom doet jullie vast denken een fijne, open en relaxte sfeer. Hopelijk voelen jullie je nu ook zo. Voel je vooral vrij om te vragen wat je wilt.’ We kijken nog eens naar de bananenpalmboom op ons bord en dan weer naar de blije Nora, die verdergaat met de toelichting van de traktatie. Ze knikt naar het enorme stuk taart: het andere kunstwerkje dat ons bord siert. ‘Heel bewust heb ik gekozen voor deze chocolade- en kersentaart. Chocola en kersen staan allebei voor passie’, vertelt Nora terwijl ze haar woorden kracht bijzet met grote handgebaren. ‘En die passie, die heb ik ook. Voor dit bedrijf. Eet smakelijk en geniet ervan.’

Taartmonologen

Vonden wij Nora’s taartmonoloog een beetje gek? Gebruikelijk is het niet. Maar het zorgde ervoor dat iedereen de rest van het gesprek met een brede glimlach aan tafel zat. Met diezelfde glimlach vertelden wij het verhaal bij terugkomst op kantoor aan onze collega’s en daarna nog eens aan onze andere kantoorgenoten tijdens de lunch. Het taartje van Nora was misschien over the top, maar we voelden ons wel een beetje speciaal: al dat lekkers, helemaal voor ons. Nora dankjewel, ons heb je overtuigd: wij zijn fan de blijmakers en komen graag binnenkort weer op de koffie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *